Vroege goal Vrousai levert Willem II zege op in Enschede

Vroege goal Vrousai levert Willem II zege op in Enschede

19 oktober 2019 – Willem II heeft zaterdagavond door een vroege treffer van Marios Vrousai de vierde zege ooit bij FC Twente geboekt. In de zesde minuut kopte de Griek raak en dat bleek genoeg voor de drie punten. Twente maakte een zwakke indruk en verliest nu voor de vierde keer op rij.Willem II had met Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai twee internationals in de gelederen. Afgelopen week vlogen de twee Grieken uit om zich te melden bij de nationale ploeg voor het treffen met Bosnië-Herzegovina. Pavlidis startte in de basis én maakte zijn eerste officiële goal voor Griekenland. Vrousai bleef de hele wedstrijd op de bank, maar liet in Enschede zien ook te kunnen scoren.

In de zesde minuut schatte hij een voorzet van Freek Heerkens op waarde en kopte Willem II op een 0-1 voorsprong. De Tilburgers bleven de betere ploeg en kwamen na een kwartier bijna op 0-2 door de andere Griek, Pavlidis. Na een gekraakt schot van Pol Llonch belandde de bal bij de spits, die vervolgens niet kon afdrukken.

FC Twente bracht in aanvallend opzicht erg weinig. Het kwam tot aan de blessuretijd van de eerste helft niet tot grote kansen. In die extra tijd zette het Willem II wel even onder druk en toen volgde er weliswaar wat kansen. Zo was Javier Espinosa dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot zeilde over het Tilburgse doel.

In de tweede helft kwam Twente fel uit de kleedkamers. Het leek Willem II even naar achter te drukken, maar verder dan schoten van Keito Nakamura en Lindon Selahi kwam het in die fase niet. Een aderlating was het uitvallen van Aitor Cantalapiedra. De Spanjaard raakte geblesseerd in een duel met Heerkens en kon niet verder.

Aan de andere kant zorgde nota bene Calvin Verdonk er bijna voor dat Twente op een grotere achterstand kwam. De verdediger kopte uit een Tilburgse corner hard op de eigen paal. Niet veel later was Willem II wéér dichtbij de 0-2. Na een goed actie van Vrousai kwam de bal bij Mats Köhlert terecht. De Duitser schoot echter tegen Joël Latibeaudière op.

De Tukkers speelden simpelweg geen goede wedstrijd, want het ook in de tweede helft bleven de grote kansen uit. Het vond wel vaak de weg naar voren, maar het bracht Willem II niet echt aan het wankelen. Het zag er naar uit dat de Enschedeërs tegen de vierde nederlaag op rij gingen aanlopen. Willem II kreeg via invallers Mike Trésor Ndayshimiye en Paul Gladon nog kansen op de tweede treffer, maar hierin slaagden de Tilburgers niet.

Willem II stijgt door de overwinning naar de zesde plaats in de Eredivisie. Twente blijft in het rechterrijtje met twaalf punten uit tien wedstrijden. Na een goede competitiestart lijkt de klad erin gekomen bij de Tukkers. Volgende week speelt het opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt FC Emmen op bezoek. Willem II gaat het in eigen huis opnemen tegen RKC Waalwijk.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Joël Drommel 6; Calvin Verdonk 5.5, Xandro Schenk 6, Peet Bijen 6, Joël Latibeaudière 6; Javier Espinosa 6, Godfried Roemeratoe 6, Wout Brama 6 (60. Lindon Selahi 6); Keito Nakamura 6 (74. Emil Berggreen -), Haris Vu?ki? 6, Aitor Cantalapiedra 6 (62. Queensy Menig 6)

Willem II: Timon Wellenreuther 6.5; Freek Heerkens 6.5, Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 6, Miquel Nelom 6 (44. Bart Nieuwkoop 6); Pol Llonch 6 , Driess Saddiki 6, Marios Vrousai 7; Mats Köhlert 6.5, Vangelis Pavlidis 6 (79. Paul Gladon -), Ché Nunnely 6 (65. Mike Trésor Ndayishimiye 6)

Man of the match: Marios Vrousai

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019