Atalanta loopt koppositie mis door De Roon veroorzaakte penalty

Atalanta loopt koppositie mis door De Roon veroorzaakte penalty

19 oktober 2019 – Het is Atalanta zaterdagmiddag niet gelukt om de koppositie in de Serie A te veroveren. De club uit Bergamo leidde halverwege het duel met Lazio met 0-3, maar door drie doelpunten in het laatste kwart eindigde het treffen in 3-3. Marten de Roon werd in blessuretijd de schlemiel bij Atalanta: hij veroorzaakte de strafschop waaruit de late gelijkmaker viel.Het in de Serie A sterk gestarte Atalanta begon het duel in Rome met Hans Hateboer en Robin Gosens in de basis. De Roon kwam na een uur binnen de lijnen. Toen leidde Atalanta al met 0-3. Na een prima actie van Gosens opende Luis Muriel halverwege de eerste helft de score met een bekeken schot. De spits uit Colombia maakte niet veel later zijn tweede goal. Lazio-doelman Thomas Strakosha reageerde niet adequaat op de vrije trap van Muriel, die al stuiterend bij de tweede paal over de lijn zeilde.

Nog voor rust scoorde Atalanta ook zijn dede doelpunt van de wedstrijd. Gepruts van Lazio op de eigen helft werd hardhandig afgestraft door Papú Gomez, die op aangeven van Rafael Tolói raak schoot. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Atalanta, tot Lazio halverwege de tweede helft binnen korte tijd twee keer toesloeg. Ciro Immobile tekende vanaf de penaltystip voor de 1-3, Joaquín Correa maakte een minuut later de aansluitingstreffer.

Atalanta leek ondanks een benauwde slotfase met de drie punten aan de haal te gaan, tot De Roon in blessuretijd een penalty veroorzaakte door een overtreding te maken op Immobile. De spits ging zelf achter de bal staan en knalde de 3-3 binnen. Door de remise blijft Atalanta steken op de derde plaats in de Serie A. Lazio stijgt naar de vijfde plaats.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019