De Wit blikt terug: "Voelt alsof ik nooit een kans heb gehad"

De Wit blikt terug: "Voelt alsof ik nooit een kans heb gehad"

19 oktober 2019 – Als invaller kwam Dani de Wit vorig seizoen regelmatig aan de bak bij Ajax, maar een basisplaats veroverde hij nooit. Om meer aan spelen toe te komen, besloot de 21-jarige middenvelder deze zomer de overstap te maken naar AZ. Daar is De Wit zo goed als zeker van een basisplaats. "Dat is ook waarvoor ik gekomen ben, dus dat is hartstikke lekker", zegt hij tegen de NOS.De Wit speelde in totaal veertien wedstrijden voor Ajax, maar startte nooit in de basis. "Voor de invalbeurten ben ik Ten Hag erg dankbaar", blikt de middenvelder terug. "Maar ik heb wel altijd gehoopt op een basisplaats en die heb ik nooit van hem gekregen. Dus in dat opzicht voelt het ook alsof ik nooit een kans heb gehad."

Mede door de groei die Ajax de voorbije jaren doormaakte, kwam De Wit weinig aan de bak in het eerste elftal. "Bij Ajax zie je de laatste jaren steeds meer gekochte spelers. Je moet de concurrentie aangaan met buitenlandse spelers of oudere jongens. Wie weet, als David Neres nooit was gekomen, had Noa Lang een kans gekregen en had hij nu geëxcelleerd", aldus De Wit.

Doordat Ajax zich veel roert op de transfermarkt, ligt de lat tegenwoordig hoger voor jeugdspelers van Ajax.  "Uiteraard wil iedereen spelen, maar we snapten ook dat Ajax goede spelers wil halen. Dat heeft de laatste twee jaar goed uitgepakt, dus wat dat betreft kun je er weinig van zeggen", zegt De Wit, die bij AZ in een talentvol team is terechtgekomen. "Dat zag ik al toen ik bij Ajax zat, daarom wilde ik ook graag komen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019