Vlap mikt ondanks tegenvallende start nog op vijftien doelpunten

Vlap mikt ondanks tegenvallende start nog op vijftien doelpunten

19 oktober 2019 – Michel Vlap had zich zijn eerste maanden in dienst van RSC Anderlecht ongetwijfeld anders voorgesteld. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder maakte in zijn eerste vier wedstrijden twee doelpunten, maar staat inmiddels twee maanden droog en belandde zelfs even op de bank. Zo sijpelt de malaise bij Anderlecht door op de één na duurste speler ooit van paarswit.Met Franky Vercauteren als nieuwe trainer hoopt Vlap met Anderlecht de weg naar boven in te slaan. Na negen speelrondes staat de club slechts dertiende in de Belgische competitie. "Soms kijk ik op training rondom mij en denk ik nog altijd: Jeetje, wat kunnen wij toch goed voetballen", aldus Vlap tegenover Het Nieuwsblad. "Alleen ontbreken de resultaten te vaak. Tegen Genk, tegen Oostende: telkens domineerden we de wedstrijd, maar op het einde verloren we. Met de ervaring van Frank Vercauteren hadden we die matchen misschien wel gewonnen."

Daarmee wil Vlap speler-trainer Vincent Kompany, die een stapje heeft terug gedaan, niet afbranden. "Soms leed onze jonge groep dodelijk balverlies op plaatsen waar dat niet mocht, soms voerden we de gevraagde taken niet meer uit. Kijk naar Antwerp – dat gemiddeld zes jaar ouder is – en dan zie je hoe zij wel een wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Voor Kompany was het ook niet makkelijk om een ploeg te bouwen met elf quasi nieuwe spelers. Iemand als Vercauteren heeft zoveel bagage en ervaring dat hij ons kan helpen in dat groeiproces."

De voorbije maanden zijn voor Vlap persoonlijk niet verlopen zoals hij had gehoopt. "Vorig jaar bij Heerenveen scoorde ik zestien keer en zat ik in de flow. Als die tweede goal tegen Oostende wel was goedgekeurd, hadden we misschien gewonnen en was ik in die flow gebleven", gaat hij verder. "Het viel me op hoe beheerst ik daar was aan de bal. Alleen vielen de resultaten tegen en nadien begon ik te forceren. Ik wilde overal op het veld zijn, met als resultaat dat ik scherpte miste voor doel."

Vlap benadrukt dat hij voor zijn komst bij Anderlecht nog maar één volledig seizoen in de Eredivisie speelde en in België minder scoringskansen krijgt dan in Nederland. "Daarbij komt dat de mensen door die transfersom van 8 miljoen euro ook erg veel van mij verwachten. Logisch, maar zelf vind ik die prijs soms nog ongelofelijk", aldus Vlap, die desondanks verwacht dit seizoen nog veel te scoren. "Ik mik nog steeds op vijftien doelpunten, hoor."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019