Kieft adviseert Stengs: 'Tussenstap naar Ajax ideaal'

19 oktober 2019, 09:41

Wim Kieft ziet een mooie toekomst weggelegd voor Calvin Stengs, het alom begeerde talent van AZ. De twintigjarige aanvaller maakt veel indruk bij zijn club en wist afgelopen interlandperiode ook bij Jong Oranje zijn stempel te drukken. Kieft vindt dat Stengs volgend seizoen zijn heil buiten Alkmaar moet zoeken, maar niet buiten de landsgrenzen moet kijken.

Dat schrijft de oud-prof in zijn column in De Telegraaf. Kieft weet dat naast Stengs ook veel andere Jong Oranje-talenten er goed opstaan. 'Maar kijk je nuchter, dan bezitten alleen Calvin Stengs en Myron Boadu en misschien Justin Kluivert het talent om een rol te gaan spelen bij het grote Oranje. Bij Teun Koopmeiners zou ik me tweemaal bedenken om m'n miljoenen naar Alkmaar te brengen, schrijft Kieft.

AZ wordt voor Stengs steeds meer een lust dan een last, vervolgt Kieft. 'Hij moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging en daarbij zou een tussenstap naar Ajax ideaal zijn', aldus de columnist. 'Maar AZ wil niet meer verkopen aan Ajax en zal waarschijnlijk zo'n hoge transfersom vragen dat een overgang naar Amsterdam niet voor de hand ligt. Terwijl een stap naar de Europese top - hij komt daar ook in het vizier - niet wenselijk is voor zijn ontwikkeling.'

Stengs, die nadrukkelijk in de gaten gehouden wordt door bondscoach Ronald Koeman, beschikt bij AZ over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2023.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen