FC Groningen
0 – 0
Willem II
Feyenoord
0 – 0
FC Utrecht

Brood na gelijkspel: "We hebben helaas niet altijd geluk"

Brood na gelijkspel: "We hebben helaas niet altijd geluk"

18 oktober 2019 – Ruud Brood kan leven met het gelijkspel tegen FC Eindhoven, maar was niet te spreken over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. Hij zag dat zijn elftal zich goed herpakte in de tweede helft, twee keer achterkwam, maar uiteindelijk nog bijna met de overwinning aan de haal ging.NAC pakte in de vorige speelronde de eerste periodetitel en verzekerde zich in ieder geval al voor play-off-voetbal aan het einde van het seizoen, mocht het niet rechtstreeks promoveren. Maar tegen Eindhoven kon de ploeg van Brood vooral in de eerste helft geen indruk maken. "In de eerste helft waren we heel slordig en maakten we slechte keuzes. We liepen te veel met de bal. We hadden de afspraak gemaakt om druk te zetten, maar vanaf minuut één deden we dat eigenlijk niet", zei Brood na afloop tegenover FOX Sports. "Ik ben wel tevreden met de tweede helft, toen was er meer agressiviteit en druk naar voren."

NAC maakte vijf minuten voor tijd nog de gelijkmaker en was zelfs nog dichtbij de drie punten. "We hebben niet altijd geluk, helaas ging de laatste bal op de paal. Alles ligt heel dichtbij elkaar en hier winnen we nooit makkelijk. Als je zo de goals weg geeft is dit het maximaal haalbare. De jongens weten dat zelf ook", aldus de realistische oefenmeester, die NAC Breda in de slotfase al een paar keer zag ontsnappen. 

Dure punten
Ook doelman Nick Olij baalde van het resultaat en rekende zichzelf de eerste treffer van Joey Sleegers aan. "Ik neem mijzelf die eerste goal kwalijk, die moet ik gewoon pakken", zei hij stellig tegenover BN/De Stem. "De eerste helft waren we gelijkwaardig, de tweede heldt speelden we beter. We proberen hem na de achterstand nog naar ons toe te trekken. We laten weer zien dat we tot de negentigste minuut knokken. Dit zijn wel dure punten", besloot de 24-jarige keeper.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020