Geen koppositie, maar forse afstraffing voor Bosz bij Dost

18 oktober 2019, 22:25

Peter Bosz is er vrijdagavond niet in geslaagd om de koppositie in de Bundesliga voor even te grijpen, sterker nog: de Nederlandse coach werd met Bayer Leverkusen keihard afgedroogd op bezoek bij Eintracht Frankfurt: 3-0. Daarmee neemt de ploeg van Bas Dost – die de laatste treffer voor zijn rekening nam – wraak op de afstraffing van vorig seizoen.

In mei van dit kalenderjaar stond Bosz met zijn elftal na de eerste helft namelijk al met 6-1, de uiteindelijke uitslag, voor tegen Eintracht Frankfurt. Toen was het razendsnel 2-0 en ook ditmaal was die stand na een kwartier al bereikt, maar nu in het voordeel van de Eintracht, bij wie Dost een basisplaats had en Jonathan de Guzman – zoals Daley Sinkgraven bij Leverkusen – geblesseerd ontbrak. Ook moest Bosz vaste waardes Charles Aránguiz en Leon Bailey missen.

Gonçalo Paciência opende na vier minuten de score uit een heerlijke steekpass in de diepte van Danny da Costa en ruim tien minuten later mocht hij vanaf elf meter aanleggen namens de thuisploeg. Na de razendsnelle 2-0 kreeg Bayer wel het overwicht in de wedstrijd, maar benutte het de kansen die het kreeg, niet. Dost scoorde wel, maar diens treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl een voor Bayer gegeven pingel eveneens werd teruggedraaid door de VAR.

Tien minuten voor het einde kwam de Nederlandse spits alsnog op het scoreformulier, die met zijn derde Bundesliga-treffer het duel besliste. Daardoor voorkomt Eintracht Frankfurt dat Bayer Leverkusen de koppositie pakt in de Bundesliga en neemt het bovendien revanche op de afstraffing van vorig seizoen. Voor Bosz geen lekkere start aan een zware reeks wedstrijden, waarin eerst een uitduel met Atlético Madrid wacht.