FC Groningen
0 – 0
Willem II
Feyenoord
0 – 0
FC Utrecht

Higler bood zijn excuses aan bij de bondscoach van Azerbeidzjan

Higler bood zijn excuses aan bij de bondscoach van Azerbeidzjan

18 oktober 2019 – Dennis Higler heeft aan de bondscoach van Azerbeidzjan zijn excuses aangeboden na de fout die hij maakte in het EK-kwalificatieduel met Hongarije (1-0). De scheidsrechter keurde diep in blessuretijd de gelijkmaker van het land af vanwege hands, maar dat bleek niet het geval. "Dennis heeft zijn excuses aangeboden na het duel, waardoor de rust er wel weer enigszins kwam", vertelde Bas Nijhuis, die vierde official was bij het duel.



Bij Veronica Inside werd Nijhuis gevraagd naar het duel waarbij Higler de fout in ging. "Dat is het lot van de scheidsrechter", aldus de vierde official bij de wedstrijd Nijhuis. "Er was niks aan de hand, tot de 92ste minuut." De bal ging binnen via de buik, maar Higler dacht dat het via de hand gebeurde. "De spits had zijn arm wel breed, maar de bal ging via de buik."

Direct na de beslissing werd het druk langs de lijn, merkte Nijhuis. "Trainers krijgen al heel snel berichten dat het terecht of onterecht is en hebben vlug de beelden", aldus Nijhuis. "Heel zuur. Dennis fluit en er is niks aan de hand tot dat moment. Maar het gebeurt ons allemaal een keer."

Lees ook: Higler dupeert Azerbeidzjan: "Ongelooflijke vergissing"

Na het duel bleef het nog lang onrustig bij de bezoekers. "Het was na het duel heel onrustig in de catacomben, maar doordat Dennis zijn excuses aanbood aan de trainer, was die ook weer rustiger en redelijk positief over hem in de media." Dat Higler dit weekend geen aanstelling kreeg, had niets met het incident te maken, maar wel met het feit dat hij naar het WK Onder 17 jaar gaat.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020