Manchester United legt talent Greenwood tot 2023 vast

Manchester United legt talent Greenwood tot 2023 vast

18 oktober 2019 – Manchester United heeft het contract van talent Mason Greenwood opengebroken en verlengd tot en met 2023. Een van de grootste talenten uit de selectie van The Red Devils heeft zijn doorbraak beloond zien worden. "Hij heeft de hele jeugdacademie doorlopen en we zijn blij met de progressie die hij heeft geboekt", looft trainer Ole Gunnar Solskjaer zijn pupil.Greenwood, die recentelijk zijn achttiende verjaardag vierde en al sinds zijn zevende in de jeugdopleiding rondloopt, kwam dit seizoen al tot negen optredens namens Manchester United, dat in hem een van de grootste parels uit de jeugdopleiding ziet. "Ik ben opgegroeid als een fan van Manchester United. Spelen in het eerste team is een droom die uitkomt", aldus Geenwood.

"Ik wil het vertrouwen van de staf graag terugbetalen met mijn prestaties op het veld. Ik leer veel van de manager en de hele staf. Dit is voor mij de perfecte club op mijn potentie uiteindelijk uit te laten komen", denkt de jonge aanvaller, die in de Europa League al tweemaal in de basis begon en – mede door het vele blessureleed – in de Premier League regelmatig invalt.

Greenwood is de jongste speler ooit die namens Manchester United in de basis begon in de Premier League. Vorig seizoen tegen Cardiff City, op de slotdag van de Premier League, kreeg hij een kans in de basis van Solskjaer (0-2 verlies).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 28 januari 2020

  2. maandag 27 januari 2020