Vormer drie duels geschorst na uitbrander tegen arbiter

Vormer drie duels geschorst na uitbrander tegen arbiter

18 oktober 2019 – Slecht nieuws voor Ruud Vormer: de aanvoerder van Club Brugge is door de UEFA voor liefst drie (!) wedstrijden geschorst in de Champions League. Tegen Real Madrid werd hij weggestuurd met een rode kaart omdat hij de arbiter zou hebben uitgescholden, waardoor ook zijn straf opvallend hoog uitvalt. Daardoor kan hij in de groepsfase van het miljardenbal alleen de return tegen Real Madrid nog spelen.Dat maakt de UEFA bekend. Ruim vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ging Vormer met zijn tweede gele kaart – en dus rood – naar de kant, waarna Real Madrid nog voor de 2-2 zorgde. Wat er precies aan de hand was, is onduidelijk. Hij wordt door de Europese voetbalbond bestraft voor 'beledigend taalgebruik' richting scheidsrechter Georgi Kabakov.

Club Brugge kan nog wel in beroep gaan tegen de schorsing, die normaliter slechts één duel betreft omdat het een tweede gele kaart betreft. Er is echter een bijkomende schorsing mogelijk en in dit geval dus ook uitgedeeld. Als Club Brugge in beroep gaat, kan Vormer mogelijk de return tegen Paris Saint-Germain en Galatasaray – die hij nu net als het heenduel met PSG moet missen – alsnog meedoen.

Trainer Philippe Clement liet al blijken de schorsing voor Vormer te zwaar te vinden. "Volgens mij is er ook amper iets gezegd. Als je dat vergelijkt met andere dingen die soms op een voetbalveld gebeuren", zei hij voor de uitspraak werd gedaan over de rode kaart van Vormer, die volgens zijn coach onmisbaar is bij de Belgische topclub.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020