Buijs geeft experiment met drie centrale verdedigers geen vervolg

18 oktober 2019, 17:31

Dat FC Groningen in het oefendeul met Preussen Münster met drie centrale verdedigers speelde, is voorlopig niet meer dan een experiment geweest. Zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta speelt de ploeg van Danny Buijs weer in het vertrouwde 4-2-3-1. "In eigen huis willen we ons voor het eigen publiek van onze beste kant laten zien", zegt de trainer.

Buijs had er wel een aantal redenen voor om vorige week met drie centrale verdedigers achterop te spelen. "Ten eerste omdat we spelers zoveel mogelijk op hun vaste positie minuten wilden laten maken, ten tweede om uit te proberen of die manier van spelen ons ook in aanvallend opzicht meer kansen zou opleveren", legt Buijs uit op het clubkanaal van Groningen. "En ten derde omdat de tegenstander in een 5-3-2-formatie speelde. Een in Nederland amper gehanteerde speelwijze."

Voor zondag beschikt Buijs over een nagenoeg fitte selectie. Wel is de talentvolle aanvaller Romano Postema er niet bij. Hij gaat maandag met Oranje onder 17 naar Brazilië voor het WK. Achter Ramon Lundqvist (enkel) en Mike te Wierik (kuit) staan vraagtekens. "De kans dat Lundqvist kan spelen is minder groot dan de mogelijkheid dat Te Wierik in de basis start. We zullen kijken hoe deze jongens de vrijdagtraining hebben doorstaan en zaterdag is nog de afsluitende training."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen