Jansen over duel met AZ: "Als je ze ruimte geeft, tikken ze je weg"

Jansen over duel met AZ: "Als je ze ruimte geeft, tikken ze je weg"

18 oktober 2019 – Johnny Jansen, trainer van sc Heerenveen, ziet de wedstrijd tegen AZ van aankomende zaterdag als een 'mooi meetmoment'. De trainer wil de strijd aangaan met AZ, maar zit ook de voetballende kwaliteiten van AZ en verwacht een moeilijke wedstrijd."AZ beschikt over veel talent en prima spelers. Ze hebben een goed idee van voetballen en krijgen weinig goals tegen", stelt Jansen op de website van sc Heerenveen. "Voor ons is deze wedstrijd een mooi meetmoment. We willen de strijd aangaan en onze huid zo duur mogelijk verkopen." Jansen heeft het strijdplan voor de wedstrijd van aankomende zaterdag al klaar en is duidelijk over zijn verwachtingen van het duel. "Als de ruimtes groot worden tikken ze je helemaal weg. Wij moeten compact spelen, druk geven en in gevecht komen met AZ om zo mogelijkheden af te dwingen. We moeten als collectief opereren om een resultaat te kunnen boeken. Dat is mogelijk, want deze groep is bereid hard voor elkaar te werken."

Heerenveen begon de competitie goed met een overwinning op Heracles, maar hierna volgden zes wedstrijden waarin het niet wist te winnen. Inmiddels heeft de ploeg weer twee keer achter elkaar gewonnen en wil het op deze voet verder. "Voetballend was het iets minder, maar de punten waren belangrijk. Die zorgen voor rust en vertrouwen. We hebben wedstrijden gespeeld waarin we aan de bal heel aardig waren en kansen creëerden, maar onze kracht ligt ook in de omschakeling. Daar ben ik best tevreden over."

Heerenveen staat momenteel op de achtste plek met dertien punten uit negen wedstrijden. Het duel tussen AZ en Heerenveen begint zaterdagavond om 18:30. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019

  3. woensdag 13 november 2019