Bulgaarse bondscoach stapt op na week vol schaamte

18 oktober 2019, 16:59   Bijgewerkt: 18 oktober 2019, 17:06

In navolging van de bondsvoorzitter is ook bondscoach Krasimir Balakov vertrokken bij Bulgarije. Volgens het statement is hij opgestapt na tegenvallende resultaten in de EK-kwalificatie. Balakov raakte maandag in opspraak door te zeggen dat hij niets had meegekregen van het racisme tijdens de wedstrijd tegen Engeland.

Balakov wees in plaats daarvan naar de Engelse fans, die volgens hem ook onacceptabele woorden gebruikten richting de Bulgaren. Pas twee dagen later bood Balakov zijn excuses aan bij de Engelsen. Toen was er al sprake van dat de coach zijn ontslag zou indienen. Tijdens een bijeenkomst van het bondsbestuur is dat vrijdag bekrachtigd. Balakov was in mei nog aangesteld als nieuwe bondscoach.

Op dinsdag diende bondspreses Borislav Michailov op aandringen van premier Bojko Borisov ook al zijn ontslag in. Hij werd verantwoordelijk gehouden voor het terugkerende wangedrag van de fans. Daarmee is de kous nog niet af, want Bulgarije werd ook nog [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/357566/uefa-bulgarije-aangeklaagd-onderzoek-naar-turks-militair-saluut/,_blank,aangeklaagd door de UEFA]. Het land moet vrezen voor een zware straf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen