Jørgensen volledig inzetbaar, Stam geduldig met Senesi

Jørgensen volledig inzetbaar, Stam geduldig met Senesi

18 oktober 2019 – Nicolai Jørgensen kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zijn rentree in de basis van Feyenoord maken. Of de Deense spits ook daadwerkelijk start tegen de nummer zeven van de Eredivisie, wilde Jaap Stam vrijdag op de persconferentie niet kwijt. De trainer liet eveneens niet los of miljoenenaankoop Marcos Senesi voor de eerste keer zal starten.De door blessures geplaagde Jørgensen kwam dit seizoen nog maar drie keer in actie voor Feyenoord. De Deen startte nog geen enkele keer en maakte ook nog geen doelpunt. Tegen Fortuna Sittard speelde de aanvaller vlak voor de interlandperiode bijna een helft mee en maakte hij een positieve indruk. Tegen Heracles kan Jørgensen starten. "Maar of dat ook gaat gebeuren, zien jullie zondag wel", aldus Stam.

De roep om Senesi klinkt door de vele verdedigende fouten die Feyenoord maakt steeds luider. Of Stam tegen Heracles ook begint met de Argentijn, is nog onduidelijk. "Ik spreek veel met de jongens en ook veel met hem. Hij moet wennen aan het één op één verdedigen. Daar is hij in trainingen mee bezig. Daar maakt hij stappen in. Uiteindelijk moet je kijken wanneer het een goed moment is voor hem om hem er in te zetten. Marcos maakt stappen in waar hij mee bezig is. Dat is heel goed om te zien", werd Stam geciteerd door RTV Rijnmond.

Feyenoord kent tot nu toe een wisselvallig seizoen met meer dalen dan pieken. "We hebben tegen Twente en Porto gezien dat het kan. Uiteindelijk zien we ook dat de spelers dingen goed uitvoeren en een goed niveau kunnen halen. Daar val je ook altijd op terug. Dat moeten we ook in wedstrijden tegen bijvoorbeeld Fortuna."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020