Wormuth op z'n hoede: "Feyenoord in flow kan geweldig spelen"

Wormuth op z'n hoede: "Feyenoord in flow kan geweldig spelen"

18 oktober 2019 – Frank Wormuth verwacht tegen Heracles Almelo een gefocust Feyenoord. Ook al spelen de Rotterdammers komende week tegen Young Boys en Ajax. "Ze zoeken nog naar de juiste weg, maar als ze in een flow zitten kunnen ze geweldig spelen", zegt de Duitse trainer in aanloop naar de uitwedstrijd van zondag in De Kuip."Feyenoord zit midden in een veranderproces. Een nieuwe trainer, een aantal nieuwe spelers. Dat kun je zien aan de resultaten. Ze winnen met 5-1 van FC Twente en verliezen vervolgens met 4-2 bij Fortuna Sittard", citeert het clubkanaal van Heracles hun trainer. "Feyenoord-uit is voor ons een mooie uitdaging. Ik geloof niet dat ze al met de komende wedstrijden tegen Young Boys en Ajax bezig zijn, Feyenoord zal honderd procent op ons gefocust zijn."

Zelf heeft Wormuth zijn elftal aardig op de rit. Er is dan ook amper aanleiding voor wijzigingen. "Als we iets veranderen dan beslissen we dat morgen. Maar de opstelling zit dichtbij die van de laatste wedstrijden. Als het team vier van de vijf laatste duels wint is het lastig om veel te wisselen. De andere spelers kloppen echter wel op de deur. Dario van den Buijs is daar een goed voorbeeld in. Hij zit de laatste tijd op de bank, maar hij werkt hard, is positief en communiceert goed."

Heracles beschikt tegen Feyenoord niet over Jesper Drost (knieblessure) en Mo Osman (spierblessure). "De blessure van Mo is helaas een hardnekkige. Het is even afwachten hoe zich dat ontwikkelt", geeft Wormuth aan. Daarnaast is Mauro Junior een twijfelgeval. Na verplichtingen met de olympische ploeg van Brazilië heeft de PSV-huurling een lange reis achter de rug en is het afwachten of hij voldoende hersteld is.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020