Hoe ziet de route van De Boer naar de MLS-titel eruit?

Hoe ziet de route van De Boer naar de MLS-titel eruit?

19 oktober 2019 – Frank de Boer begint zaterdagavond met Atlanta United aan de play-offs om het kampioenschap in de Major League Soccer. De eerste horde is bekend: New Engeland Revolution. Daarna zal Atlanta nog drie keer moeten winnen om de Amerikaanse titel te prolongeren. Zo ziet de weg naar landstitel eruit. Atlanta plaatste zich voor de play-offs van de MLS door in het reguliere seizoen op de tweede plaats in de Eastern Conference te eindigen. New York City FC veroverde zes punten meer dan Atlanta en mag als koploper zodoende de eerste play-offronde overslaan. Evenals Los Angeles FC, dat met een ruime voorsprong eerste werd in de Western Conference. De nummers twee tot en met zeven van beide conferences komen in actie in de eerste play-offronde, waarbij de hoogst geplaatste teams een thuisvoordeel hebben: zo ook De Boer's Atlanta. New York City FC en Los Angeles FC stromen daarna in.

Lees ook: De Boer mist 'keyplayer' Robinson in play-off: "Forse tegenslag" 

Eerste rondes
Op weg naar de finale van de play-offs moet Atlanta allereerst zien af te rekenen met drie clubs uit de eigen Eastern Conference. New England Revolution is zaterdag om 19.00 uur (Nederlandse tijd) de eerste tegenstander. De winnaar van dat (enkele) duel neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Philadelphia Union en New York Red Bulls. In de eventuele 'halve finale' neemt Atlanta het op tegen de winnaar van New York City FC - Toronto FC/D.C. United.

Schematische route naar de finale:
Achtste finale: Atlanta United - New England Revolution
Kwartfinale: Atlanta United - Philadelphia Union of New York Red Bulls
Halve finale: Atlanta United - New York City FC of Toronto FC/D.C. United

Finale
Pas in de finale komen de Eastern- en Western Conference samen. Grote favoriet in play-offs van de Western Conference is het Los Angeles FC van MLS-topscorer Carlos Vela. Atlanta zou in de finale ook het Los Angeles Galaxy van Zlatan Ibrahimovic kunnen treffen. De club van de Zweeds spits eindigde in het reguliere seizoen als vijfde.

Deelnemers play-offs
Eastern Conference
- New York City FC (slaat eerste ronde over)
- Atlanta United
- Philadelphia Union
- Toronto FC
- D.C. United
- New York Red Bulls
- New England Revolution

Western Conference
- Los Angeles FC (slaat eerste ronde over)
- Seattle Sounders
- Real Salt Lake
- Minnesota United FC
- Los Angeles Galaxy
- Portland Timbers
- FC Dallas

Speeldata play-offs
Eerste play-offronde: 19 & 20 oktober
Tweede play-offronde: 23 & 24 oktober
Derde play-offronde 29 & 30 oktober
Finale: 10 november

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019