Van Dijk voelt geen druk: "We hebben niets te verliezen"

Van Dijk voelt geen druk: "We hebben niets te verliezen"

18 oktober 2019 – Liverpool gaat na acht speelrondes fier aan kop in de Premier League. De nog foutloze koploper heeft in korte tijd een voorsprong van acht punten opgebouwd op belangrijkste belager Manchester City, waardoor men in Liverpool droomt van de eerste landstitel sinds 1990. Druk voelt Virgil van Dijk echter niet, laat hij weten in aanloop naar de topper tegen Manchester United.Samen met regerend titelhouder Manchester City is Liverpool dit seizoen de grote favoriet voor het kampioenschap in Engeland. Door de ijzersterke start worden The Reds nu als belangrijkste kanshebber beschouwd. "We hebben niets te verliezen. Manchester City is de regerend kampioen, zij moeten de titel verdedigen. Wij willen de titel graag overnemen. In mijn optiek moeten we daar vol voor gaan", aldus Van Dijk in gesprek met Sky Sports.

Van Dijk realiseert zich dat de druk op Liverpool steeds groter wordt. "Maar dat komt door de media. Zij houden ervan ons onder druk te zetten. Dat is iets waarmee wij moeten omgaan. Ik vind het niet erg, want ik hou me niet bezig met wat anderen zeggen. Ik wil gewoon iedere volgende wedstrijd winnen", gaat die Oranje-captain verder. "We moeten ervan genieten dat we aan kop gaan en vol vertrouwen zijn. Zeker door de manier waarop we de punten hebben behaald; we speelden niet onze beste wedstrijden, maar wonnen toch."

Aan het winnen van de landstitel denkt Van Dijk nog niet. "Er moeten nog zo veel wedstrijden worden gespeeld, het is niet realistisch om daar nu al aan te denken. Dat kunnen we beter laten en dat zullen we ook doen", zegt de verdediger, die zondag met zijn team op Old Trafford speelt. Manchester United zal aantreden zonder de geblesseerde David De Gea en Paul Pogba.

"Het wordt een grote wedstrijd, maar voor de fans is het nog groter. De sfeer in aanloop naar de wedstrijd is groter dan bij sommige andere wedstrijden, maar ik denk niet dat dit de grootste wedstrijd van het seizoen is. Dat zijn de wedstrijden in de Champions League en hopelijk de wedstrijden die ons de titel opleveren", aldus Van Dijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 21 februari 2020

  2. donderdag 20 februari 2020