PSV langer door met Gerbrands: directeur tekent bij tot 2025

PSV langer door met Gerbrands: directeur tekent bij tot 2025

18 oktober 2019 – Toon Gerbrands is ook de komende jaren algemeen directeur van PSV. De voormalig volleybalcoach verlengt met drie seizoenen, waardoor zijn verbintenis tot medio 2025 loopt. "Continuïteit in de leiding is een absolute meerwaarde in een dynamische wereld als de voetballerij. "De koers die PSV onder Gerbrands vaart, past bij de club", aldus president-commissaris Jan Albers.Gerbrands is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen in Eindhovense dienst. In de voorgaande jaren zette PSV grote stappen onder de geboren Fries. "We hebben drie landstitels gewonnen, overwinterden in de UEFA Champions League en de schuldenpositie is significant verbeterd", zegt Albers op het clubkanaal van PSV. "PSV is een voetbalclub waar prijzen winnen voorop staat, maar we willen die successen wel op een verantwoorde wijze boeken."

Volgens Albers is dat gebeurd met Gerbrands aan het roer. "Er is een klimaat gecreëerd waarin presteren centraal staat. Zo hoort het bij een topclub. Er liggen een aantal mooie uitdagingen voor ons. Het internationale speelveld is bijvoorbeeld volop in beweging. Het vergt kundig en sterk leiderschap om de juiste keuzes te blijven maken. Onder leiding van Gerbrands is een visie richting 2030 ontwikkeld. Wij geloven in die strategie en daarom vonden wij het van belang dat Toon langer bij PSV zou blijven. We zijn blij met het commitment dat hij heeft uitgesproken."

Reactie Gerbrands
Gerbrands voelt zich in het Philips Stadion als een vis in het water. "Ik ben iemand die gedijt in een omgeving waar prestaties worden gevraagd, waar je doelen concreet benoemt. De strategie richting 2030 is vastgelegd in een document dat ik samen met mijn managementteam, gesteund door de RvC, heb geschreven.  Ik kan me volledig vinden in onze visie op het heden en de toekomst. Er gebeuren hier bijzondere dingen."

Als voorbeeld noemt hij Brainport Eindhoven, het partnership met vijf grote bedrijven als hoofdsponsor van de club. "PSV is steeds meer een spil in het unieke ecosysteem dat hier in de omgeving is gecreëerd. Allerlei partijen die elkaar kunnen versterken weten elkaar steeds beter te vinden en profiteren van elkaars kennis. Er staat van alles te gebeuren. De voetbalwereld evolueert op een razendsnelle, boeiende manier, maar de ambities wijzigen nooit. Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te kunnen blijven leveren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019