Transferweekje: Veltman wekt interesse, Malen opvolger Suárez?

19 oktober 2019, 15:02

De zomerse transferwindow is al een tijdje gesloten, maar de geruchtenmachine blijft draaien. Inmiddels wordt er alweer gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Juventus volgt Veltman

Joël Veltman staat er goed op in Italië. Zijn naam wordt genoemd bij Atalanta, AS Roma én Juventus. Vooral Juventus lijkt een serieuze gegadigde. Tuttosport, gezien als de huiskrant van de Oude Dame, weet dat de Italiaanse kampioen voor volgend seizoen een rechtsback zoekt en dat onder meer Veltman gevolgd wordt. Veltman - hij ligt tot medio 2021 vast in Amsterdam - maakte vorig seizoen in de Champions League-ontmoetingen tussen Ajax en Juventus al indruk op de Italiaanse grootmacht. Dat de Ajacied zijn rentree heeft gemaakt bij het Nederlands elftal, zal men in Turijn ook niet ontgaan zijn. Juventus heeft ook Denzel Dumfries genoteerd. Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Achraf Hakimi (door Real Madrid verhuurd aan Borussia Dortmund) en Youcef Atal (OGC Nice) maken het rijtje compleet. De zoektocht van Juventus naar een rechtsback heeft te maken met een actuele situatie. Mattia de Sciglio en Danilo zijn momenteel geblesseerd en daarom improviseert Maurizio Sarri naar tevredenheid met aanvaller Juan Cuadrado aan de rechterkant, maar het contract van de Colombiaan loopt af. Vanwege de onzekerheid of hij verlengt, kijkt Juventus vast verder.

{image[336002][right-half][]}Malen als opvolger Suárez?

Donyell Malen sierde deze week de voorpagina van Diario Sport. Volgens het Catalaanse medium geldt de PSV'er als een van de opties om Luis Suárez op te volgen bij FC Barcelona. De 32-jarige Suárez is wekelijks belangrijk voor Barça, maar raakt wel steeds meer op leeftijd. Daarom houdt Barcelona zijn ogen open voor een nieuwe nummer negen. Barcelona zou Malen, die ook genomineerd is voor de Golden Boy Award, dit seizoen al diverse keren hebben bekeken. Conclusie: de viervoudig Oranje-international is een interessante speler die perfect past in de speelstijl van Barcelona.

Frenkie laat Belastingdienst cashen

Ook de Belastingdienst heeft flink gecasht dankzij de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Circa 15 miljoen euro ging naar de fiscus, die de heffingen baseerde op de transfersom van 75 miljoen euro. Volgens berekeningen draagt Ajax ongeveer 12 miljoen euro af. RKC Waalwijk-directeur Frank van Mosselveld bevestigde maandag op een supportersavond - opgetekend door het Brabants Dagblad - dat de Eredivisie-hekkensluiter 1,1 miljoen euro moest aftikken aan de Belastingdienst. Dat betekent dat Willem II een kleine twee miljoen euro heeft moeten betalen.

{image[337327][right-half][]}Müller genoemd bij Ajax

Een van de meest verrassende berichten kwam deze week uit München, waar Niko Kovac aangaf Thomas Müller enkel als 'noodoptie' nodig te hebben. De middenvelder annex aanvaller speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd volledig mee bij Der Rekordmeister, waarop Marc Overmars een lijntje uitlegde naar de Duitser. Hij is 'altijd welkom' bij Ajax, terwijl Müller zelf een vertrek bij Bayern overweegt. "Als de staf alleen een rol als invaller voor mij ziet weggelegd, dan moet ik serieus nadenken over mijn toekomst. Voor die rol ben ik te ambitieus", zei Müller. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge kan zich daar nog niet in vinden: hij noemde de uitspraken van Kovac dom en de coach zelf trok zijn keutel ook snel in door zijn uitspraken 'een fout' te noemen. Vooralsnog lijkt een overgang naar Amsterdam dus nog erg ver weg...

Pogba toch naar Real Madrid?

Zinédine Zidane en Paul Pogba werden afgelopen week samen gefotografeerd in Dubai, wat de geruchten over een vertrek van Pogba bij Manchester United nog maar eens aanwakkerde. De Franse middenvelder kampt met een enkelblessure en mocht van de Engelse club voor een paar dagen in het Midden-Oosten revalideren. Pogba werd de afgelopen zomer veelvuldig aan de Madrilenen gelinkt en gaf zelf ook aan wel open te staan voor een stap naar de Spaanse grootmacht. Zidane gaf vrijdag tijdens de persconferentie aan dat de ontmoeting met Pogba puur toeval was en dat de twee elkaar goed kennen. Hij wilde niet ingaan op het onderwerp van het gesprek. Dat beide heren het goed met elkaar kunnen vinden, is een understatement, maar de vraag is of dit ook gaat leiden tot een transfer. Gaan Madrid en Zidane in januari een nieuwe poging wagen voor de krachtige middenvelder?

Dest in beeld

De pas achttienjarige Sergiño Dest heeft in korte tijd naam gemaakt in de voetbalwereld. Eind juli maakte hij in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zijn debuut voor Ajax, bijna drie maanden later wordt van de Nederlandse Amerikaan verwacht dat hij spoedig een keuze maakt voor zijn interlandcarrière. Zijn naam wordt inmiddels ook genoemd in de buitenlandse tabloids. Volgens Bleacher Report houden Arsenal en Tottenham Hotspur de ontwikkeling van de rechtsback nauwlettend in de gaten. Het Spaanse Fichajes beweert dat Dest op een lijstje bij FC Barcelona staat. Dat zijn clubs van een andere orde dan Atlanta United, dat eerder dit jaar tweemaal een poging waagde de vleugelverdediger op huurbasis naar de MLS te halen. Frank de Boer greep echter mis en kan zich gezien de ontwikkeling van Dest een derde poging besparen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen