Heerenveen nog zonder hoofdsponsor: "Een langdurig traject"

Heerenveen nog zonder hoofdsponsor: "Een langdurig traject"

18 oktober 2019 – Het seizoen is al twee en een halve maand onderweg, maar sc Heerenveen zit nog altijd zonder hoofdsponsor. Algemeen directeur Cees Roozemond sprak begin september de hoop uit binnen één of twee weken duidelijkheid te kunnen scheppen, maar de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor is nog altijd gaande. "We hebben vertrouwen, maar absoluut nog geen zekerheid", aldus Roozemond.Heerenveen is gesprek met partijen uit het binnen- en buitenland. Een sponsor uit Vietnam, het land waar nieuweling Doan Van Hau vandaan komt, is nog altijd een optie. "Het is een reële mogelijkheid dat het een Vietnamees bedrijf wordt", zegt Roozemond in gesprek met de Leeuwarder Courant. "We zijn met een delegatie naar Vietnam gegaan. Onze commerciële man is er vorige week nog geweest. Hij heeft daar vruchtbare gesprekken gevoerd met partijen die heel serieus geïnteresseerd zijn. We hopen dat dit traject uiteindelijk positief wordt afgerond. Helaas is dat nu nog niet het geval."

In afwachting van een nieuwe hoofdsponsor speelt de Friese club met met het logo van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) op het shirt. Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk. "Het is onverstandig geweest om daar een tijd aan te verbinden", aldus de directeur, die aangeeft dat de club op enkele tegenvallers stuitte. "Er waren momenten dat ik ergens naartoe reed om de handtekening voor het sponsorcontract op te halen. Maar dan ging het op het laatste moment toch niet door. Een heel grote teleurstelling, maar daar moet je ook mee leren leven. Het heeft ons alleen maar meer gemotiveerd om verder te gaan. En dan bieden zich opeens ook nieuwe mogelijkheden aan."

"Het is een langdurig traject, waar we veel tijd, aandacht en geld aan besteden", vervolgt Roozemond. We willen een bedrijf dat zich voor drie seizoenen aan ons verbindt. Het vinden van een hoofdsponsor heeft voor ons prioriteit, maar we willen ons niet door haast laten leiden. Momenteel hebben we met meerdere grote bedrijven contact. Dat schept vertrouwen, maar absoluut nog geen zekerheid."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020