Advies voor Stam: "Senesi moet zo snel mogelijk aan de bak"

Advies voor Stam: "Senesi moet zo snel mogelijk aan de bak"

18 oktober 2019 – Doordat de achterste linie al het hele seizoen het zorgenkindje van Feyenoord is, klinkt de roep om Marcos Senesi steeds luider. De Argentijnse miljoenenaankoop wordt rustig gebracht door trainer Jaap Stam en viel nog maar twee keer in. Meesterscout Piet de Visser en oud-prof Jos van Eck vinden de tijd nu echter rijp om Senesi in te passen.Twee weken na de 4-2 nederlaag tegen Fortuna Sittard hervat Feyenoord zondag de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Visser vindt dat Stam dat duel moet aangrijpen om Senesi voor de eerste keer in de basis te laten starten. "Marcos Senesi is voor veel geld aangetrokken. Dan moet je hem een keer in het diepe gooien. Ik zou hem nu opstellen en drie, vier wedstrijden laten staan", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Senesi maakte op 22 september tegen FC Emmen (3-3) zijn Eredivisie-debuut. Toen speelde de Argentijn ongelukkig. "Daar schrok ik wel van", geeft De Visser toe. "Maar ik zou nog geen oordeel over hem vellen. Net als Alex destijds bij PSV moet hij nog wennen. Toen ik met Alex aankwam, werd ik ook uitgelachen. Men vond hem te log. Maar toen hij erin stond, is hij er nooit meer uitgeweest."

Van Eck had verwacht dat Senesi er inmiddels wel zou staan. "Je geeft geen zeven miljoen uit voor een speler die een half jaar de tijd nodig heeft. Ik maak hem niet mee op de training, maar op basis van de resultaten en wat ik zag van Feyenoord had ik hem er al in gezet", zegt hij. "Dit is toch het moment? Met Ié en Senesi heb je op papier een prima centrum. Ja, dan moet je Botteghin slachtofferen. Lullig dat hij aanvoerder is, maar je hebt Senesi niet voor niets gehaald."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020