Smeets: "Ik ben meer dan die jongen van dat ene doelpunt"

Smeets: "Ik ben meer dan die jongen van dat ene doelpunt"

18 oktober 2019 – De naam van Bryan Smeets zal altijd verbonden zijn aan de misgelopen landstitel van Ajax in 2016. De middenvelder, toen werkzaam voor De Graafschap, ontnam de Amsterdammers op de slotdag het kampioenschap door de 1-1 te scoren. Smeets verdween daarna even van het toneel, maar is bij TOP Oss en Sparta Rotterdam helemaal opgeleefd.Door Smeets' doelpunt op 8 mei 2016 ging de landstitel niet naar Ajax, maar naar PSV. De inmiddels 26-jarige middenvelder is de voorbije jaren vaak aan zijn bepalende doelpunt herinnerd. "We gaan het toch niet weer over Ajax en Sjaak Swart hebben, hè? Ik word nog altijd herinnerd aan die goal en dat is leuk. Maar soms denk ik ook: 'Het is nu wel klaar, hoor.' Wéér Ajax, wéér Sjaak Swart. Ik ben meer dan die jongen van dat ene doelpunt", aldus Smeets in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Na zijn doelpunt tegen Ajax speelde Smeets nog één jaar voor De Graafschap in de Eerste Divisie, waarna hij zijn loopbaan vervolgde bij SC Cambuur. De kale middenvelder speelde slechts tien wedstrijden voor de Leeuwarders, waarna zijn contract werd ontbonden. Daarna zat hij een jaar zonder club. "De ergste tijd uit mijn leven", herinnert hij zich.

Het mislukte avontuur in Leeuwarden heeft hem wel sterker gemaakt. "Mensen bij wie hun leven alleen maar in een stijgende lijn gaat zijn saai. Het is goed om af en toe een dreun op te lopen. Een rugzak met pieken en dalen vormt je als mens. Ik heb mijn diepe dal aangegrepen om de knop om te zetten. Een personal trainer gezocht, gezonder gaan eten, beter gaan focussen; enzovoort. Gevolg: het speelse jochie in mij is niet meer. Ik ben nu een kerel die zijn verantwoordelijkheid neemt", aldus Smeets, die via TOP Oss bij Sparta Rotterdam is terechtgekomen, waar hij nu op het hoogste niveau één van de kardragers is.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020