De Boer mist 'keyplayer' Robinson in play-off: "Forse tegenslag"

18 oktober 2019, 08:05

Frank de Boer begint met Atlanta United zaterdag aan play-offs in de MLS, maar heeft in aanloop naar het duel met New Engeland Revolution een forse domper moeten incasseren. Steunpilaar Miles Robinson, hij liep tijdens een training met de nationale ploeg van Amerika een scheurtje op in zijn hamstring, is er niet bij. "Hij mist sowieso de eerste wedstrijd, dat is een forse tegenslag voor ons."

Dat vertelde De Boer tegenover FOX Sports over de ontmoeting met New Engeland Revolution, waarin over één duel wordt bepaald wie de volgende ronde haalt. "Dat is een raar gevoel. Normaal heb ik altijd gemanaged om de beste te zijn over een hele competitie, 34 of 38 wedstrijden", legt De Boer het verschil uit. "Nu kan het zomaar over zijn na één wedstrijd."

Wel heeft Atlanta, dat in de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen nog met 3-1 won van de aanstaande play-off opponent, het thuisvoordeel. "Dat is belangrijk als het maar om één wedstrijd gaat. De support van onze fans is fantastisch en we zijn het kunstgras gewend waarop we spelen." Ook in een eventuele volgende ronde geniet de Nederlandse coach het thuisvoordeel met zijn ploeg.

Wel moet De Boer het dus stellen zonder Robertsen, die een blessure opliep tijdens de interlandperiode. "Hij was voor ons een keyplayer", baalt de Nederlandse coach over diens blessure. Tijdens de laatste ontmoeting deed de centrale verdediger namelijk ook 'gewoon' mee bij Atlanta United tegen New Engeland Revolution.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen