MVV zet Nys en Gunst op non-actief na 'verstoorde relatie'

MVV zet Nys en Gunst op non-actief na 'verstoorde relatie'

17 oktober 2019 – MVV heeft middenvelder Pieter Nys (30) en linksback Maxime Gunst (27) per direct op non-actief gezet. Het Belgische duo is niet meer welkom bij de training van de A-selectie en volgens de club is er sprake van 'een verstoorde arbeidsrelatie', waardoor er een passende oplossing voor de spelers wordt gezocht. Dat schrijft De Limburger. Wat er precies is gebeurd bij de Eerste Divisie-club, wil MVV niet naar buiten brengen. Nys begon dit seizoen nog als basisspeler, maar na twee forse nederlagen belandde hij op de bank en de laatste twee duels zat hij zelfs niet eens bij de wedstrijdselectie.

Gunst was in de voorbereiding geblesseerd en werd eenmaal weer fit gepasseerd door trainer Fuat Usta. Ook hij zat de laatste vier duels niet bij de selectie van de oefenmeester, die Nys niet op de training had afgelopen week. "We gaan de komende weken naar een oplossing zoeken", laat technisch directeur Ron Elsen weten over de situatie.

Nys staat sinds 2015 onder contract in Maastricht, toen hij overkwam van Sparta Rotterdam. Sindsdien speelde hij 126 officiële duels voor de Eerste Divisie-club, die momenteel op de zeventiende plaats bivakkeert. Gunst is sinds de zomer van 2018 actief in Maastricht en kwam nog geen dertig duels uit voor MVV.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020