Cocu neemt dronkengangers Lawrence en Bennett in genade aan

Cocu neemt dronkengangers Lawrence en Bennett in genade aan

17 oktober 2019 – Phillip Cocu heeft Tom Lawrence en Mason Bennett weer toegelaten tot de A-selectie van Derby County. Het duo was samen met aanvoerder Richard Keogh betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij het trio met alcohol achter het stuur werd opgepakt. Nu het tweetal hun straf voor de rechtbank te horen heeft gekregen, is voor Cocu de kous af.Dat laat hij weten op de clubsite. "Ik heb voor veel uitdagingen gestaan als trainer, maar elke keuze is weer anders. Als club willen we onze communicatie en besluitvorming graag openlijk doen", duidde Cocu de zaak rondom het trio, dat zes weken salaris in moest leveren. "We moeten weer verder." Keogh liep bij het ongeluk een zeer zware blessure op en de vraag is of hij ooit nog op het veld zal staan.

De spelers zetten het in september, samen met Derby-captain Richard Keogh, na een teamuitje op een drinken. Op de weg terug veroorzaakten zij een ongeluk, waarbij Keogh zwaar geblesseerd raakte. Lawrence en Bennett kwamen met de schrik vrij, maar werden door de politie wel gearresteerd voor rijden onder invloed. Zij werden veroordeeld voor het rijden onder invloed, maar ook voor het feit dat de spelers doorreden na het ongeluk. De rechtbank heeft dinsdag besloten dat beide spelers een jaar lang beschikbaar moeten zijn voor gemeentelijke klussen en dat de spelers twee jaar hun rijbewijs kwijt zijn.

Lees ook: Derby County-spelers bekennen schuld voor dronkemansrit

Derby County gaat zaterdagmiddag op bezoek bij nummer tien Charlton Athletic en kan bij een overwinning weer terugkeren in het linkerrijtje van het Championship.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 21 februari 2020

  2. donderdag 20 februari 2020