FC Groningen
0 – 0
Willem II
Feyenoord
0 – 0
FC Utrecht

Hatzidiakos beleeft bij Griekenland 'mooiste week van zijn leven'

Hatzidiakos beleeft bij Griekenland 'mooiste week van zijn leven'

17 oktober 2019 – Pantelis Hatzidiakos maakte afgelopen week zijn debuut namens de nationale ploeg van Griekenland. De verdediger genoot volop van zijn eerste twee interlands onder bondscoach John van 't Schip. "Het was de mooiste week uit mijn leven."Dat vertelt hij op het clubkanaal van AZ. "Ik heb twee prachtige wedstrijden mogen spelen. Voor mijn land uitkomen, is altijd een droom geweest. Daar heb ik keihard voor gewerkt en dat betaalde zich uit", aldus Hatzidiakos, die tegen Italië en Bosnië en Herzegovina in de basis begon.

Hatzidiakos voelde zich direct thuis bij de nationale ploeg van Griekenland, mede omdat Van 't Schip een Nederlander is. "Dat was makkelijk", knikt hij. "Ik werd heel goed opgevangen door de jongens. Ik kende al een paar spelers van Jong Griekenland en heb gelijk met de trainer gesproken."

Opvallend was dat hij speelde met de naam Chatzidiakos op het shirt, maar daar was een logische verklaring voor: "In Griekenland schrijven ze mijn naam op deze manier, verder spreek je het wel hetzelfde uit", aldus Hatzidiakos. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020