Real en Barcelona willen andere datum voor El Clasico

17 oktober 2019, 15:24   Bijgewerkt: 17 oktober 2019, 16:52

FC Barcelona en Real Madrid zijn tegen het verplaatsen van El Clasico naar Estadio Santiago Bernabeu, het stadion van de Madrilenen. Beide clubs geven dan liever de voorkeur aan het verplaatsen van het duel naar december. De wedstrijd staat gepland voor 26 oktober, maar vanwege de politieke onrust in Catalonië staat de wedstrijd al enige tijd op losse schroeven. 

Het is in Catalonië al enige tijd onrustig op straat, omdat negen politici werden veroordeeld tot gevangenisstraffen vanwege een illegaal referendum in 2017 en veel steun krijgen van de inwoners. Vanwege alle protesten leek het volgens La Liga, de competitieorganisatie in Spanje, beter om de wedstrijd niet in Barcelona maar in Madrid te spelen. Dit verzoek werd woensdag ingediend bij de Spaanse voetbalbond, maar kan dus niet op de steun van beide Spaanse topclubs rekenen aldus verschillende Spaanse media. FC Barcelona is geen voorstander van dit voorstel, omdat zij niet op korte termijn wijzigingen in hun speelschema willen. Real Madrid is van mening dat de wedstrijd beter helemaal niet gespeeld kan worden op 26 oktober als de onrust blijft aanhouden.

Lees ook'Barcelona en Real voelen niets voor verplaatsen van El Clásico'

Beide clubs geven de voorkeur aan het verplaatsen van de wedstrijd naar een andere datum, hierin wordt woensdag 18 december genoemd als mogelijke nieuwe datum. Op die datum zou de wedstrijd gewoon in Barcelona gespeeld kunnen worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen