Rienstra tegenover Veltman: "Met hem heb ik zeven jaar gespeeld"

17 oktober 2019, 14:11

RKC Waalwijk - Ajax is voor Daan Rienstra zaterdag ook een weerzien met oude bekenden. De RKC-aanvoerder speelde in het verleden zeven seizoenen in de jeugd van Ajax. "Ik ken Joël Veltman en Quincy Promes vanuit die periode. Met hen heb ik vroeger samengespeeld", vertelt Rienstra.

"Het is leuk om die jongens weer te zien. Met name Joël ken ik goed", zegt de middenvelder tegen De Telegraaf. "Met hem heb ik al die zeven jaar gespeeld en hij komt uit Beverwijk en ik uit Heemskerk. Als we elkaar zien, praten we altijd even bij. Quincy ging toen na een paar jaar weg, maar hij heeft het uiteindelijk heel goed gedaan."

Het weerzien met Ajax belooft voor Rienstra een loodzware opdracht te worden. "We zullen bij elkaar moeten blijven en elkaar moeten helpen. Als we met 1-0 achter komen, moeten we niet de koppies laten hangen maar er voor blijven gaan. In zo'n wedstrijd mag je elkaar niet laten vallen", blikt hij vooruit.

Ajax komt ook nog eens op bezoek in de fase waarin de punten voor RKC broodnodig zijn. De Brabanders pakten tot dusver slechts één punt. "De statistieken liegen niet. We spelen leuk voetbal, maar alleen maar leuk voetballen is niet genoeg om punten te pakken. Er zal dus wel wat moeten veranderen. We scoren moeilijk en krijgen de goals te gemakkelijk tegen. Maar voetballend ligt het dicht bij elkaar. Het is te hopen dat het ook een keer onze kant op valt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen