Messi: "Frenkie complete voetballer, houdt ervan bal te hebben"

Messi: "Frenkie complete voetballer, houdt ervan bal te hebben"

17 oktober 2019 – Lionel Messi is complimenteus richting Frenkie de Jong en Virgil van Dijk. De winnaar van de Gouden Schoen (topscorer van Europa) vindt dat De Jong zich goed heeft aangepast bij FC Barcelona. En om tegen Van Dijk te spelen vindt de Argentijn een uitdaging."Omdat de filosofie van Ajax en Barcelona vergelijkbaar is, was het voor hem gemakkelijk om zich onze speelstijl eigen te maken. Hoewel Frenkie zich prettiger voelt in de meer controlerende rol die hij bij Ajax vervulde, heeft hij zich goed aangepast", zegt Messi na de uitreiking van de Gouden Schoen tegen De Telegraaf. "Frenkie is een complete voetballer, die ervan houdt om de bal te hebben. Hij speelt goed tussen de linies en geeft veel korte passes. Ook heeft hij een hoge handelingssnelheid."

Messi beantwoordt ook de vraag wat Van Dijk zo goed maakt. "Virgil is een verdediger met een geweldig gevoel voor timing. Hij daagt je als aanvaller uit en wacht op het juiste moment om het duel aan te gaan. Hij is snel, groot, maar ondanks zijn lengte ook ontzettend behendig. En hij is in zowel verdedigend als aanvallend opzicht indrukwekkend, want voor een verdediger maakt hij veel doelpunten."

Barcelona
Over zijn toekomst is Messi duidelijk. Die ligt bij Barcelona. Messi werd gevraagd naar de mening van Cristiano Ronaldo, die vindt dat het goed is om je comfortzone te verlaten. "Ik heb nooit de drang gehad om de beste club ter wereld te verlaten. Ik hou heel erg van de stad, de trainingen en de wedstrijden. Het plaatje is hier compleet voor mij. Ik voel er nog altijd meer bij om met deze club de gestelde doelen te halen, dan om ergens anders te gaan kijken. Ik heb ook liever dat anderen over me praten dan dat ik dat zelf doe. Cristiano mag een mening over me hebben, dat staat iedereen vrij."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 23 november 2020

  2. zondag 22 november 2020