Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Dani Alves hekelt Parijs: "Zitten verdomde racisten, en veel ook"

Dani Alves hekelt Parijs: "Zitten verdomde racisten, en veel ook"

16 oktober 2019 – Dani Alves heeft flink uitgehaald naar de stad Parijs. Als speler van Paris Saint-Germain vierde de veelwinnaar jarenlang titels, maar de Franse stad zelf kon de Braziliaan niet bekoren. De vleugelverdediger hekelde het racisme in de hoofdstad.

Dat laat Alves, die nu speelt voor São Paulo in zijn thuisland, weten in gesprek met GQ Magazine. Hij ziet veel gelijkenissen met de steden Parijs en São Paulo. En dat is in Alves' geval niet positief. "Als je een week naar Parijs gaat, beleef je wellicht de trip van je leven, maar als je er langer bent is het zeer stressvol en zorgt het voor uitputting. Parijs doet me een beetje denken aan São Paulo, maar in Parijs zitten verdomde racisten, en veel ook."

Buiten Parijs voetbalde Alves ook in Sevilla, Barcelona en Turijn. Aan de eerstgenoemde stad bewaart hij de beste herinneringen. "De mensen lijken daar wel Braziliaans. Het leven speelt zich veelal af op straat en de mensen hebben veel energie. Ze zijn brutaal. Daar hou ik van."

gerelateerd