Stroot heeft geen illusies meer na afstraffing: "Het is wel beslist"

Stroot heeft geen illusies meer na afstraffing: "Het is wel beslist"

16 oktober 2019 – Trainer Tommy Stroot toont zich nederig na de kansloze nederlaag van de FC Twente Vrouwen op bezoek bij VfL Wolfsburg (6-0). In Duitsland bleek de grootmacht een maatje te groot in de achtste finale van de Champions League. Stroot hoopt dat zijn vrouwen lering trekken uit het pak slaag.In gesprek met RTV Oost geeft Stroot dat hij rekening hield met een forse nederlaag. "Nu weten we ook hoe het daadwerkelijk voelt. Dat is natuurlijk teleurstellend, maar uiteindelijk is het een les die we gehad hebben. Het maakt de verhouding duidelijk. VfL Wolfsburg vormt samen met Olympique Lyon de top twee van de wereld", vertelt Stroot. Voor rust hield zijn ploeg de schade met 2-0 nog beperkt, maar in de tweede helft liep Wolfsburg uit naar een grote score. Daardoor is de return een formaliteit.

Toch ziet Stroot de terugwedstrijd over twee weken nog als een kans om geschiedenis te schrijven. "Wie de beste ploeg van Europa aan het werk wil zien, moet naar De Grolsch Veste komen. Zo moeten we het zien, maar het is wel beslist. Geen enkele Nederlandse ploeg heeft ooit in de achtste finale van de Champions League weten te scoren, dus misschien moeten we dat maar als doelstelling nemen."

Ondanks het feit dat de nederlaag ingecalculeerd was, is Stroot niet te spreken over de fouten van zijn ploeg. "Ik baal dat we steeds dezelfde dingen blijven doen als de druk te hoog wordt. We moeten proberen om aan het voetballen te komen. We moeten nog meer van onszelf eisen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020