Gouden Schoen-winnaar Messi vindt landstitel belangrijker dan CL

16 oktober 2019, 18:40

De zesde keer dat Lionel Messi de Gouden Schoen ontving, was voor de Argentijn een van de meest bijzondere gewonnen individuele prijzen. De sterspeler van FC Barcelona ontving de prijs voor topscorer van Europa uit handen van zijn zoons Thiago en Mateo.

Messi maakte er vorig seizoen namelijk 36 in La Liga en bleef Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en Fabio Quagliarella (Sampdoria) voor. Daarmee pakte Messi voor de derde keer op rij en de zesde maal in totaal de prijs voor Europees topscorer. In zijn toespraak bedankt hij zijn teamgenoten bij Barça; "Zonder hen had ik nooit één Gouden Schoen gewonnen. Ook zij verdienen erkenning."

Met Barcelona pakte hij vorig seizoen de titel, maar verspeelde hij bij Liverpool de kans op de Champions League-finale. Opvallend is dat Messi tijdens de uitreiking laat weten meer waarde aan de titel, dan aan de CL-winst te hechten. "La Liga is de belangrijkste competitie. Als je het daar goed doet, krijg je vertrouwen om later in de Champions League en het bekertoernooi goed te presteren. De Champions League wordt vaak genoemd, maar laten we de competitie en de beker niet vergeten. Bij Barcelona willen we ze allemaal winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen