FC Twente
0 – 1
RKC Waalwijk

Turkse ploeg krijgt steun van Erdogan wegens saluut

Turkse ploeg krijgt steun van Erdogan wegens saluut

16 oktober 2019 – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan schaart zich achter de nationale voetbalploeg en vindt het 'vanzelfsprekend' dat de internationales een militair saluut brengen om doelpunten te vieren. Dat laat hij weten aan het Turkse persbureau DHA.Tijdens de twee recente EK-kwalificatieduels zorgde de Turkse ploeg voor ophef door doelpunten te vieren met een saluut. Het gebaar wordt gezien als steun voor het offensief van Turkije tegen de Koerden in Syrië. Bovendien zijn politieke statements tijdens wedstrijden verboden door de UEFA, maar tot een straf is het vooralsnog niet gekomen.

President Erdogan vindt het gebaar van de Turkse spelers een vanzelfsprekendheid. Bang voor een straf is hij bovendien niet. "Ze (de UEFA, red.) kunnen alleen een waarschuwing geven. Ons nationale team heeft een nationale visie en heeft deze visie gedeeld met de toeschouwers. Over ons team, dat het al zover heeft gebracht, valt niets negatiefs te zeggen."

Op de resultaten van de Turken valt inderdaad weinig te klagen. Met 19 punten uit acht duels in Groep H lonkt het EK voor Turkije. Dat zou het tweede eindtoernooi in twaalf jaar te betekenen voor het land.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020