Van der Sar ziet in China complex naar hem vernoemd worden

16 oktober 2019, 16:52

In China is een stadion naar Edwin van der Sar genoemd. Dat laat Ajax woensdag weten via de officiële kanalen. De algemeen directeur van de Amsterdammers was bij het trainingscomplex van de jeugdafdeling van de Chinese club Guangzhou FC, waarmee de Ajacieden al twee jaar een samenwerkingsverband hebben.

Op foto's is te zien dat de oud-doelman een balletje trapt voor het complex, waar nu een bord hangt met 'Edwin van der Sar Stadium' erop. Het samenwerkingsverband tussen beide partijen loopt nog drie seizoen door, met opties op nog eens vijf jaar. "Bij Guangzhou werken verschillende door Ajax aangestuurde trainers om de jeugdopleiding naar een hoger plan te tillen", liet Van der Sar kort na de overeenkomst in 2017 weten.

Vooral op het gebied van jeugdspelers ontwikkelen werken beide clubs samen. Dat maakt de naamswijziging verklaarbaar. "De jeugdopleiding is voor Ajax al decennia lang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Dat we nu onze kennis kunnen delen in deze samenwerking met Guangzhou is goed voor beide clubs", aldus de voormalig doelverdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen