Ruiter blikt terug op tijd in Utrecht: "Was meteen een droomstart"

Ruiter blikt terug op tijd in Utrecht: "Was meteen een droomstart"

16 oktober 2019 – Doelman Robbin Ruiter is dit weekend weer even terug in Utrecht. De tweede doelman van PSV keepte jarenlang in de Domstad en koestert nog altijd warme gevoelens voor de subtopper, tegen wie hij zaterdagavond mogelijk in actie komt. "Als ik speel, gaat dat zeker kippenvel worden."Van 2012 tot 2017 keepte hij in de Domstad. Meteen voelde Ruiter zich na zijn komst van FC Volendam op zijn plek, laat hij weten op het clubkanaal. "Dat bleek wel aan mijn prestaties. Ook aan die van het team. In het eerste seizoen dat ik speelde, haalden we de meeste punten in de historie van de club. Het was meteen een droomstart voor mij bij Utrecht."

Jarenlang was Ruiter de eerste keus in Utrecht, maar na een lange blessure kwam de doelman op een zijspoor terecht. "Helaas heb ik een blessure opgelopen in mijn laatste seizoen. Toen had ik al besloten om een stap naar het buitenland te maken, dus de afsluiting van mijn tijd bij FC Utrecht is wat minder mooi dan ik gedacht had."

Na een avontuur bij Sunderland, keerde Ruiter deze zomer in het shirt van PSV terug in Nederland. Met dit weekend zijn terugkeer in de Galgenwaard als een van de hoogtepunten. "Als ik speel, gaat dat zeker kippenvel worden."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020