Bannis en Postema naar WK O17, Ajax hofleverancier

Bannis en Postema naar WK O17, Ajax hofleverancier

16 oktober 2019 – Feyenoord kan binnenkort een maand niet beschikken over Naoufal Bannis. De aanvaller, die bij afwezigheid van Nicolai Jørgensen in beeld is bij de A-selectie, is opgeroepen voor het WK Onder 17 jaar in Brazilië, evenals Romano Postema (FC Groningen). Het duo heeft als enige in de selectie van Peter van der Veen Eredivisie-minuten in de benen dit seizoen, al gaan er ook grotere namen mee naar het toernooi.Zo zijn Ki-Jana Hoever (Liverpool), Jayden Braaf (Manchester City) en Naci Unuvar (Ajax) geselecteerd door de bondscoach, voor de duels met Japan (28 oktober), Senegal (30 oktober) en Verenigde Staten (3 november). Hofleverancier is Ajax, dat liefst acht (!) van de 21 spelers in totaal aanlevert, al was dat aandeel normaliter nog hoger geweest. Brian Brobbey is niet fit genoeg en wordt vervangen door Postema, die dit seizoen al viermaal minuten maakte in de Eredivisie namens FC Groningen.

Spelers als Mohamed Ihattaren en Ryan Gravenberch zijn in een eerder stadium al doorgeschoven naar de O19-lichting van Oranje, waardoor zij - ondanks dat ze qua leeftijd nog wel mee mogen spelen - bijvoorbeeld niet zijn opgeroepen voor het toernooi. Vanuit Nederland gaat ook arbiter Dennis Higler naar het WK: hij fungeert als een van de zeventien VAR's op het toernooi, dat van 26 oktober tot en met 17 november duurt in Zuid-Amerika.

Op de stand-by-lijst staan: Hugo Wentges (ADO Den Haag), Donny Warmerdam (Ajax), Jaymillio Pinas (Ajax), Max de Waal (Ajax), Tijs Velthuis (AZ), Twan van de Zeeuw (Feyenoord), Syb van Ottele (NEC), Jeremy Antonisse (PSV), Joost de Schutter (PSV), Nigel Lonwijk (PSV), Mohamed Sankoh (Stoky City), Daan Huisman (Vitesse), Million Manhoef (Vitesse), Daijro Chirino (PEC Zwolle).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019