Van Mosselveld: "RKC-stadion door komst van Ajax uitverkocht"

Van Mosselveld: "RKC-stadion door komst van Ajax uitverkocht"

19 oktober 2019 – Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk, hoopt dat de hekkensluiter zaterdagavond in elk geval een kansje maakt tegen Ajax. Hij vergelijkt de wedstrijd met die van PSV, waar RKC tot vijfentwintig minuten voor tijd nog 1-0 voor stond en denkt stiekem aan een Brabantse stunt, zoals dat vorig seizoen in de KNVB Beker tegen de Eindhovenaren ook lukte. FCUpdate.nl sprak met hem over de slechte seizoenstart en de wedstrijd van aankomende zaterdag.RKC behaalde dit seizoen nog maar één punt en kent daarmee de slechtste seizoenstart van een Eredivisie-club sinds Telstar in '77/78. Het treffen van een tegenstander als Ajax is niet bepaald gunstig voor het doorbreken van deze reeks, maar Van Mosselveld ziet desondanks aanknopingspunten om de weg omhoog in te zetten in het Mandemakers Stadion. "Het is in ieder geval een wedstrijd waar geen druk op ligt", glimlacht Van Mosselveld, die dergelijke affiches nog goed voor de geest kan halen.

"Als speler heb ik ze ook gespeeld, het zijn de grootste wedstrijden van het seizoen. Niemand verwacht iets van ons en wie weet kunnen we stunten", zegt de voormalig speler van RKC en Willem II. Van Mosselveld, die zelf 199 wedstrijden speelde voor de Waalwijkers, speelde zelf zestienmaal met de Waalwijkers tegen Ajax, tegen wie het veertien keer onderuit ging. De twee keer dat het gelijk eindigde (2-2 en 0-0) ontbrak hij de ene keer vanwege een blessure, de andere keer vanwege een schorsing.

Ondanks de verhoudingen in de Eredivisie, het feit dat Ajax bovenaan staat en RKC ver onderaan enkele sleutelspelers bij de Amsterdammers samen meer verdienen dan de gehele begroting van de Brabanders, acht van Mosselveld zijn club op voorhand niet helemaal kansloos en houdt vast aan de wedstrijd tegen PSV. "De krachtsverschillen zijn duidelijk. Het is aan ons om net als tegen PSV gewoon ons eigen spel te spelen. Toen stonden we een vijfentwintig minuten voor tijd nog met 1-0 voor. We hopen die kans tegen Ajax weer te maken."

Vertrouwen in handhaving
Dat de stad Waalwijk uitkijkt naar het duel met Ajax is een understatement. Het Mandemakers Stadion zal zaterdagavond volledig gevuld zijn (ruim 7,5 duizend toeschouwers), voor het eerst dit seizoen. Tegen Vitesse zaten er nog geen vijfduizend voor de interlandperiode en ook tegen PSV waren er nog enkele plekken. Dat het nu wél is uitverkocht, heeft volgens Van Mosselveld minder met RKC Waalwijk te maken. "Ajax is de grootste club van Nederland. Dat zij op bezoek komen is de reden dat het uitverkocht is, laat dat duidelijk zijn", vertelt hij met een kleine glimlach. "Zij hebben overal supporters in het land." 

Met veel Ajacieden in het stadion hoopt RKC Waalwijk, dat alleen een punt pakte tegen FC Twente, op een stunt. En dat is nodig, want de promovendus trof ook al vier andere clubs die in de onderste regionen bivakkeren. Die feiten zorgen niet voor paniek bij Van Mosselveld, die sinds 2017 werkzaam is voor de Brabantse club. "Het zal uiteindelijk wel een keer goed moeten vallen", weet hij.

"We krijgen veel complimenten over ons spel, daar ben ik blij mee. Wij spelen het moeilijkste voetbal met een opbouw vanuit achteruit en hoog druk zetten. We blijven vertrouwen houden. Groningen-uit moet je in de rust met 0-2 voor staan. Iedereen schrijft ons al af, prima", zegt hij stellig. "Wij doen het op onze manier en hebben daar vertrouwen. Aan het einde van de rit zien we wel hoe het is afgelopen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019