Alexander-Arnold in Guinness World Records met assist-record

16 oktober 2019, 15:01

Trent Alexander-Arnold is opgenomen in het Guinness World Records-boek 2020. De 21-jarige verdediger gaf in het afgelopen Premier League-seizoen liefst twaalf assists en dat is een record: nog nooit lukte dat een achterhoedespeler vaker. De back is blij met zijn uitverkiezing: "Ik ben ongelofelijk trots op dit moment. Hopelijk blijft het een paar jaar staan."

Dat zei Alexander-Arnold op de clubsite van Liverpool. "Ik las het Guinness World Records-boek altijd als kind al omdat er verschillende records instaan van mensen over de hele wereld", aldus de verdediger, die blij is met zijn rol bij Liverpool. "Ik wil altijd vooruit gaan en het team helpen om zo veel mogelijk kansen te creëren."

Dit seizoen staat de teller van de verdediger alweer op drie assists in twaalf officiële duels, waarvan acht (en twee assists) gegeven in de Premier League. In die competitie is het record gehaald, waarmee hij in het Guinness World Records-boek is opgenomen. Het record stond op naam van Andy Hinchcliffe (11 assists in 1994/95) en Leighton Baines (11 assists in 2010/11).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen