Bulgarije-coach Balakov biedt alsnog excuses aan voor racisme

16 oktober 2019, 14:18

Krasimir Balakov, de bondscoach van Bulgarije, heeft alsnog zijn excuses aangeboden voor het racistische gedrag van de eigen aanhang. Hoewel hij in eerste instantie nog ontkende dat er oerwoudgeluiden werden gemaakt en vooral vond dat ook de Engelse fans een aandeel hadden in het racisme in het stadion, komt hij op zijn woorden terug en heeft hij inmiddels zijn excuses aangeboden.

Dat deed hij in een officieel statement in de Bulgaarse media. 'Dit gedrag voordeel ik en ik wijs elke vorm van racisme af', zo laat hij weten. 'Dit vooroordeel komt uit het verleden en moet worden verbannen. Omdat er duidelijke beledigingen zijn geweest, bied ik als bondscoach mijn excuses aan de Engelse voetballers aan.' Eerder ging ook aanvoerder Ivelin Popov door het stof, al deed hij dat wel direct tijdens en na het duel.

Lees ookCoach Bulgarije steekt kop in zand: "Engelsen zongen ook"

Balakov deed na het duel nog alsof zijn neus bloedde toen hem werd gevraagd naar het racisme in het stadion. "Ik zag dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte, maar ik moet zeggen dat ook de Engelse fans zich misdroegen. Zij floten en zongen naar de Bulgaarse fans op de tribune", liet hij weten, toen hem gevraagd werd naar de acties van zijn eigen fans. Op die uitspraken is hij teruggekomen, mogelijk omdat bondsvoorzitter Borislav Michailov werd gevraagd om op te stappen vanwege het incident en daar uiteindelijk gehoor aan gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen