FC Groningen
0 – 0
Willem II
Feyenoord
0 – 0
FC Utrecht

'El Clásico mogelijk in Madrid gespeeld door onrust in Barcelona'

'El Clásico mogelijk in Madrid gespeeld door onrust in Barcelona'

16 oktober 2019 – De kans is groot dat het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid op 26 oktober niet gespeeld wordt in Catalonië, maar in Madrid. De Koninklijke liet eerder al weten zich serieuze zorgen te maken over de veiligheid rondom wedstrijd, die tegelijk wordt gespeeld op de dag dat er een grote demonstratie plaatsvindt in Barcelona. Daarom heeft La Liga gevraagd om van locatie te switchen.Dat wordt bevestigd in diverse Spaanse media. "We hebben gevraagd om de locatie van El Clásico te veranderen, vanwege deze buitengewone omstandigheden", laat een woordvoerder van de Spaanse competitie weten. Het is onrustig in Barcelona, omdat negen politici werden veroordeeld tot gevangenisstraffen vanwege een illegaal referendum in 2017 en veel steun krijgen van de inwoners.

Dat zou overigens wel betekenen dat de return op 1 maart wordt gespeeld in Barcelona, in plaats van in de Spaanse hoofdstad. Onder andere Gerard Piqué liet weten de opstand van Catalonië te steunen. El Chiringuito heeft laten weten dat Real Madrid het verzoek zou hebben geweigerd, maar dat zijn vooralsnog onbevestigde geruchten. 

Lees ook: Onrust in Catalonië zorgt voor moeilijke reis Barça naar Eibar

Door alle onrust moet Barça komend weekend vermoedelijk ook al per bus naar Eibar reizen, zo'n 550 kilometer, wat normaliter per vliegtuig zou gaan. Door protestacties is het vliegtuigveld echter niet goed bereikbaar en zal de Catalaanse grootmacht vermoedelijk per bus moeten reizen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020