Kuyt vindt huidige Liverpool sterker dan het in zijn tijd was

Kuyt vindt huidige Liverpool sterker dan het in zijn tijd was

16 oktober 2019 – Dirk Kuyt stond met Liverpool in 2007 in de Champions League-finale en was een jaar later ook heel dicht bij de titel in de Premier League. Nu The Reds wederom op topniveau zijn, werd de voormalig aanvaller gevraagd naar welk team er beter was: die van toen of die van nu? "Het team van nu is sterker, dan dat wij destijds waren", aldus de Katwijker. Dat vertelt hij op de clubsite van Liverpool. "Als je de opbouw van de teams van Klopp bekijkt, zie je dat het elk seizoen beter wordt", aldus Kuyt "Het lijkt erop dat het dit seizoen in de Premier League ook heel succesvol wordt." Tot dusver staat Liverpool nog zonder puntverlies bovenaan, met acht punten voorsprong op Manchester City. De laatste titel dateert uit 1990, maar met Kuyt was Liverpool ook heel dichtbij. 

"Met Steven Gerrard, Jamie Carragher, Javier Mascherano en Fernando Torres hadden wij ook een mooie ploeg", herinnert Kuyt. "We waren ook heel dichtbij een hoofdprijs, maar we misten uiteindelijk de laatste details voor het succes."

Komend weekend wacht voor Liverpool de belangrijke ontmoeting met Manchester United. Een beladen duel, weet Kuyt. "Liverpool – Everton is beladen, maar Liverpool – United is ook een van de grootste wedstrijden in Engeland. We hadden vroeger vaak goede resultaten tegen hen", aldus de Feyenoorder. "Voor mij waren de hoogtepunten tegen United een hattrick en een late zege in de FA Cup. Het waren altijd mooie duels."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019