Van 't Schip maakt indruk: "Ik ben geen Harry Potter"

Van 't Schip maakt indruk: "Ik ben geen Harry Potter"

16 oktober 2019 – John van 't Schip maakt de nodige indruk als bondscoach van Griekenland. De werkwijze van de Nederlandse trainer wordt geroemd in Griekenland en dinsdagavond behaalde zijn ploeg dan ook eindelijk de eerste overwinning onder zijn bewind, dat tot de resultaten vooralsnog zeer tegenvalt. Toch is men zeer content over de eerste maanden van Van 't Schip."Ik ben geen Harry Potter, dat had ik wel gewild", zei de Nederlandse oefenmeester na de 2-1 winst tegen Bosnië-Herzegovina op de persconferentie. "Ik moet de spelers feliciteren met deze overwinning. We zijn erg blij met het resultaat, maar nog meer met de wijze waarop we gespeeld hebben. We zien na elke wedstrijd progressie. We waren fris en we kozen ervoor om te voetballen. We bleven op balbezit spelen. We willen dat de jongens geloven dat zij beter kunnen voetballen dan dat ze gewend zijn", sprak Van 't Schip lovend over zijn ploeg.

De Grieken konden zich niet meer plaatsen voor het EK, maar toch denken zij dat ze de goede weg zijn ingeslagen onder leiding van de Nederlandse oefenmeester. "Op deze voet moeten we verder. In het verleden dacht iedereen dat we alleen konden verdedigen en counteren. Nu spelen we meer op balbezit en creëren we zelf de kansen. Er zullen ups en downs zijn, want we zitten in een fase waarin we aan het bouwen zijn", aldus Van 't Schip.

De oefenmeester had voor deze interlandperiode met AZ'ers Pantelis Hatzidiakos en Willem II-ers Marios Vrousai en Evangelos Pavlidis drie Eredivisie-spelers geselecteerd en veel gerenommeerde namen laten vallen. De grote afwezige bij de gekozen voetballers is Napoli-verdediger Kostas Manolas. De mandekker is bij Napoli een vaste waarde in het hart van de defensie. Ook de zeer ervaren Sokratis Papastathopoulos (90 interlands), aanvoerder Vasilis Torosidis (101 interlands) en middenvelder Andreas Samaris (39 interlands) werden niet opgeroepen in het keurkorps van de Van 't Schip.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 14 november 2019

  2. woensdag 13 november 2019