RKC sluit 2018/2019 af met netto winst van ruim drie miljoen

RKC sluit 2018/2019 af met netto winst van ruim drie miljoen

16 oktober 2019 – RKC Waalwijk heeft het seizoen 2018/2019 afgesloten met een nettoresultaat van €3.142.000. Voor de vierde keer in vijf jaar wist de club uit Waalwijk winst te maken. Het positieve resultaat komt met name door de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona. RKC kreeg een deel van deze transfersom, omdat de Waalwijkers een samenwerkingsverband in de jeugdopleiding hadden met Willem II.



Ook de promotie naar de Eredivisie had een positieve impact op de club uit Waalwijk. De play-offwedstrijden zorgden voor extra inkomsten en ook de tv-gelden droegen bij aan een positief resultaat. Waar RKC in 2014 nog bijna failliet ging, zit het inmiddels stabiel ingedeeld in categorie 2 van het FRS systeem van de KNVB.

In het jaarverslag op de website stelt algemeen directeur Frank van Mosselveld een duidelijk doel voor het seizoen 2019-2020. 'RKC Waalwijk is onverwachts gepromoveerd naar de Eredivisie. Daarin werkt RKC Waalwijk met de laagste begroting. Ondanks dat zal alles in het teken staan van handhaving op het hoogste niveau zonder daarbij grote financiële risico`s te nemen. De huidige selectie zal zoveel als mogelijk in takt gehouden worden en daarnaast zullen er gerichte versterkingen worden gedaan. RKC Waalwijk verwacht daarnaast dankzij de promotie een stevige groei door te maken op het gebied van commercie en ticketing.'

Momenteel staat RKC op de laatste plek in de Eredivisie en pakte het nog maar één punt in negen wedstrijden. Zaterdagavond ontvangt het landskampioen Ajax.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 23 november 2020

  2. zondag 22 november 2020