SS Lazio bestraft voor racistisch gedrag, deel stadion leeg

16 oktober 2019, 09:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SS Lazio moet in de Europa League-wedstrijd tegen Celtic van volgende maand een deel van het stadion gesloten houden. Dat heeft de UEFA besloten nadat de aanhang van de Italiaanse club in de vorige Europese wedstrijd tegen Stade Rennes racistisch gedrag zou hebben vertoond.

Lazio moet in de wedstrijd tegen Celtic tevens een grote banner op de tribunes tonen met daarop de tekst 'EqualGame'. Verder krijgt de club een boete opgelegd van 20.000 euro. Het is niet de eerste keer dat er een Italiaanse club wordt verdacht van racisme, eerder dit seizoen klaagden Romelu Lukaku van Internazionale, Gianluigi Donnarumma en Franck Kessié al over [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356111/hellas-verona-wil-niks-weten-van-racistische-beschuldingen/,_blank,racistische spreekkoren].

Voor SS Roma is racisme ook geen onbekende zaak. In 2017 werden zij ook al gestraft vanwege racistische spreekkoren. De fanatieke supportersschare staat bekend als een groep extreemrechtse aanhangers. De UEFA pakt momenteel het racisme hard aan, na [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/357581/van-praag-pleit-ook-voor-nauwe-samenwerking-tegen-racisme/,_blank,incidenten] rondom het duel tussen Engeland en Bulgarije. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen