Drie NEC-trainers tevreden met de onderlinge samenwerking

Drie NEC-trainers tevreden met de onderlinge samenwerking

16 oktober 2019 – NEC heeft dit seizoen met Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer drie (!) hoofdtrainers aan het roer, maar volgens het trio is dat zeker geen belemmering om goed te kunnen werken. "Het heeft nog nooit een beslissing in de weg gestaan. Bij Jong AZ hebben ze ook twee trainers: Michel Vonk en Coen Stam. Hoor je niemand over", aldus Meijer.Tegenover De Gelderlander vertellen de coaches over hun werkzaamheden. "Elke trainer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een aantal spelers", legt Gesthuizen uit over de werkwijze. "We analyseren wedstrijdbeelden, voeren gesprekken met ze en gaan waar nodig aan de gang met individuele trainingen. De groepstrainingen bereiden we met z'n drieën voor."

Ook over de opstelling wordt soms lang gediscussieerd, maar een oplossing wordt er altijd gevonden. Tijdens wedstrijden houden de trainers zich wel rustiger dan eerst het geval was: "We kwamen tot de conclusie dat we iets rustiger moesten zijn", aldus Meijer. Dat het vooralsnog 'slechts' de veertiende plaats oplevert, is uiteraard wel teleurstellend.

Bogers: "We hebben te veel punten laten liggen door al die gelijke spelen. Daar kunnen we niet tevreden over zijn. Maar we hebben een herkenbare manier van spelen. De groep is hartstikke fit. Mentaal zijn we in staat om tot de laatste minuut door te gaan. De groep ontwikkelt zich. Daar hebben we met z'n drieën een groot aandeel in."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020