Gisteren gemist: Spanje door punt naar EK, Jong Oranje wint weer

Gisteren gemist: Spanje door punt naar EK, Jong Oranje wint weer

16 oktober 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten van dinsdag 15 oktober.Spanje dwingt met flinke moeite EK-ticket af
Met de hakken over de sloot heeft Spanje zich geplaatst voor het EK. La Roja boekte een zwaarbevochten gelijkspel in en tegen Zweden (1-1). Dat punt was voldoende voor plaatsing. Zweden maakt met Roemenië uit wie samen met Spanje rechtstreeks naar het Europees kampioenschap gaat. 

Eerste succes Van 't Schip slecht nieuws voor Bosnië en goed voor Finland
John van 't Schip heeft zijn eerste zege als bondscoach van Griekenland binnen. In eigen huis werd Bosnië en Herzegovina op een 2-1 nederlaag getrakteerd, waardoor die ploeg concurrent Finland weg zag lopen aan de top van de poule. Italië, dat zich dit weekend al voor het EK had geplaatst, had ondertussen weinig problemen met Liechtenstein.

Laatste strohalm voor Zwitserland na winst op koploper
Zwitserland doet weer volop mee in de strijd om een ticket voor het EK. De ploeg had tot dusver slechts acht punten gehaald en stond in groep D derde achter Denemarken en Ierland, die er vier meer hadden. Er moest vanavond dus gewonnen worden van koploper Ierland om in de race te blijven voor het EK-ticket en dit lukte: 2-0. Onderin de poule lukte het voetbaldwerg Gibraltar net niet om het eerste punt van deze kwalificatieronde te pakken, omdat Georgië er vlak voor tijd nog met de volle winst vandoor wist te gaan.

Jong Oranje zet goede vorm door tegen Noorwegen
Jong Oranje (op archiefbeeld) heeft in de EK-kwalificatie ook van zijn tweede concurrent gewonnen. Na de zege van vrijdag op Portugal won het ongewijzigde elftal van Erwin van de Looi dinsdagavond in en van Noorwegen (0-4). Rick van Drongelen (twee keer), Calvin Stengs en Dani de Wit sloopten de Noorse muur waar Jong Oranje op stuitte. De bondscoach sprak na afloop zijn verbazing uit over de verdedigende tactiek van de Noren.

UEFA klaagt Bulgarije aan en onderzoekt Turkije
De UEFA heeft Bulgarije officieel aangeklaagd voor het racisme gedurende het duel met Engeland. Bulgaarse fans misdroegen zich maandagavond op de tribune met onder andere racistische leuzen en het brengen van de nazigroet. Tevens buigt de UEFA zich over de Turkse spelers die in de wedstrijden tegen Albanië en Frankrijk een militair saluut brachten. 

  

Meer nieuws

  1. maandag 23 november 2020

  2. zondag 22 november 2020