Irritaties bij Kluivert na nieuwe wissel: "Dat knaagt wel"

15 oktober 2019, 21:59

Net als tegen Portugal moest Justin Kluivert ook tegen Noorwegen vroegtijdig het veld verlaten bij Jong Oranje nadat hij door trainer Erwin van de Looi werd gewisseld. Nadat hij tegen de Noren werd vervangen liep hij geïrriteerd naar de zijkant. Een leermoment, zo zegt hij na afloop.

In beide EK-kwalificatieduels werd Kluivert na iets meer dan een uur gewisseld en vervangen door Cody Gakpo. Volgens trainer Erwin van de Looi volkomen logisch, omdat Kluivert niet goed in de wedstrijd zat. "En Cody viel tegen Portugal goed in, dus hij verdiende het om minuten te maken. We hebben meerdere goede spelers. Justin is belangrijk voor ons, maar het is mijn goed recht om hem te wisselen", aldus de bondscoach na afloop tegen FOX Sports.

Lees ook: Van de Looi schrok van Noorwegen: "Dat het zo erg was…"

Professional

Kluivert zelf is teleurgesteld in die beslissing. "Natuurlijk wil je niet altijd gewisseld worden. Het liefst wil je spelen en zolang mogelijk", zegt hij tegen FOX Sports. "Je denkt wel 'kom op nou'. Als je twee keer wordt gewisseld, knaagt dat wel aan je." De irritaties die Kluivert direct na zijn wissel had, zijn na afloop al wel weer gezakt. "Je moet er normaal mee omgaan als een professional. Dat ben ik en zijn we allemaal. Nu ga ik terug naar mijn club en mezelf daar laten zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen