Dolberg schiet met scherp tijdens ruime oefenzege Denemarken

Dolberg schiet met scherp tijdens ruime oefenzege Denemarken

15 oktober 2019 – Kasper Dolberg vervulde vanavond een belangrijke rol bij de overwinning van de Deense nationale ploeg op Luxemburg. In de oefeninterland was de oud-spits van Ajax twee keer trefzeker en gaf hij bovendien een assist. Ook veel andere oud-Eredivisiespelers kwamen binnen de lijnen.Denemarken kwam in eigen huis al binnen het kwartier op voorsprong tegen Luxemburg door toedoen van Martin Braithwaite. Met een beetje geluk kreeg hij de bal van Dolberg en zette zo de 1-0 op het scorebord. Dolberg zelf verdubbelde de voorsprong na iets meer dan twintig minuten en gooide de wedstrijd na een uur in het slot met de 0-3. Niet lang daarna maakte Christian Gytkjaer de uitslag in deze oefenzege nog iets ruimer.

Oud-spelers uit Eredivisie 
Er stonden bij de Denen drie spelers met een verleden in de Eredivisie aan de aftrap. Naast Dolberg waren dat oud-Ajacied Christian Eriksen en ex-PSV'er Mathias Zanka Jørgensen. Tot de invallers hoorden bovendien voormalig Ajax-talent Lucas Andersen en Joachim Andersen, die in het verleden voor FC Twente speelde. Ex-Ajacied Lasse Schöne bleef het hele duel op de bank.

Denemarken kon de oefenwedstrijd tegen de Luxemburgers inplannen, omdat het land vanavond niet in actie hoeft te komen in de EK-kwalificatie. Grote concurrenten Ierland en Zwitserland doen dat wel, zij spelen tegen elkaar. Denemarken staat na zes duels met twaalf punten op de tweede plaats in groep D, net zoveel als Ierland. Nummer drie Zwitserland heeft er acht.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019