Spelers Jong Oranje in de wolken na droomstart: "Heel blij"

15 oktober 2019, 20:54

Na een 0-4 uitzege op Noorwegen blijft Jong Oranje stevig aan kop staan in de kwalificatiepoule voor het EK. Na de midweekse zege op concurrent Portugal werd er vanavond ook van de andere concurrent gewonnen, mede door twee goals van verdediger Rick van Drongelen. Die is in zijn nopjes met het spel van zijn ploeg en de vliegende start op weg naar het EK.

"De trainer zei dat het een tijdje geleden was dat we in één periode twee duels wonnen", zegt Van Drongelen na afloop van de zege op Noorwegen tegenover FOX Sports. "Het is een hele goede start van onze kwalificatie. Ik ben heel blij met hoe het nu gaat." Tegen Noorwegen maakte Van Drongelen de belangrijke openingstreffer. Dit voelde als een bevrijding, gezien het defensieve spel van de Noren. "Wij rustig gebleven en niet in paniek geraakt", aldus Van Drongelen. "We hebben de bal laten lopen, dan worden zij moe en kwamen er ruimtes voor ons."

Lees ook: Jong Oranje zet uitstekende start kwalificatie voort in Noorwegen

Portugal en Noorwegen werden vooraf gezien als de twee belangrijkste concurrenten voor Jong Oranje in de strijd om een EK-ticket. "Dit is de perfecte uitslag om mee terug naar huis te gaan", analyseert de verdediger van HSV. "Het belangrijkste is dat we negen punten uit drie wedstrijden hebben." Smaakmaker Calvin Stengs deelt die mening. "Het is belangrijk dat we ook deze weer gewonnen hebben", zegt hij tegen FOX Sports. "Als team is het een goede prestatie. Dit is heel mooi."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen