Jong Oranje zet uitstekende start kwalificatie voort

15 oktober 2019, 20:30   Bijgewerkt: 15 oktober 2019, 23:14

Jong Oranje (op archiefbeeld) heeft in de EK-kwalificatie ook van zijn tweede concurrent gewonnen. Na de zege van vrijdag op Portugal won het ongewijzigde elftal van Erwin van de Looi dinsdagavond in en van Noorwegen (0-4). Rick van Drongelen (twee keer), Calvin Stengs en Dani de Wit sloopten de Noorse muur waar Jong Oranje op stuitte.

En toch kregen de Noren - op papier na Jong Portugal de gevaarlijkste tegenstander voor Jong Oranje - de eerste kans. Vroeg in de wedstrijd ging Owen Wijndal in de fout, maar voorkwam Maarten Paes een achterstand. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer richting de Noorse goal. Af en toe voetbalde Jong Oranje zich door de compacte defensie. Een standaardsituatie moest de score openen. Een handige vrije trap van Teun Koopmeiners werkte Van Drongelen met enig fortuin binnen.

Stengs bewees Jong Oranje in de tweede helft een grote dienst. De AZ-parel schoot keihard en via de onderkant van de lat prachtig raak. Jong Oranje kwam zodoende in een zetel en wist dat het weinig meer te duchten had van het kwalitatief mindere Jong Noorwegen. Omdat de concentratie aan Nederlandse zijde wegzakte, kwam de thuisploeg wel iets meer aan voetballen toe. Maar nog voordat de Noren überhaupt konden denken aan een aansluitingstreffer, lag de bal eraan de andere kant weer in. Dani de Wit kopte een afgeslagen voorzet raak. Het restant van de wedstrijd kabbelde voort, maar zorgde Van Drongelen in de slotseconden nog voor opwinding. Met een hard schot bepaalde hij de eindstand op 0-4.

Daarmee gaat Jong Oranje na drie kwalificatieduels met honderd procent score aan kop. Naaste belager blijft Jong Portugal, dat door de nederlaag van vorige week drie punten minder heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen